Detta är en bok som knappast är skriven att läsas från pärm till pärm utan ska snarare ses som en uppslagsbok i det lilla formatet.
Jag föreställer mig att boken kan bli en liten guldgruva för att bredda och konkretisera biologiundervisningen om vilda växter liksom att vara en tillgång för undervisningen i hemkunskap. (Lars Ljunggren i Biologen 3/2004) En till det yttre anspråkslös bok med rolig information för den växt- och matnyfikne. (Annika Ågren i Sydsvenskan, 25 augusti 2004) Och vem säger nej till ”lövsprickningsstuvning”?! (Cajsa Stenmark i Vi nr 17, 2004) Från (Flora Nordica) till .. Linnés blomsterur … löper en spröd men glödgad tråd tillbaka till Linné. Ett par andra enkla men innehållsrika böcker vill jag knyta ihop med samma tråd: De Goda Ogräsen och Delikatesser från Dikesrenen, ... Läs, odla, skörda, njut – av såväl det tuktade som det vilda! (Eva-Lena Neiman i Sveriges Natur 4/2004) ” … det yttre bedrar för innehållet ger många intressanta inblickar i vad de vilda örterna betytt för människors överlevnad. De spelar fortfarande en roll även om det nu mer handlar om att ge omväxling och höja smaken på vardagsmaten. Min självkännedom säger mig att jag varken kommer att tillaga nässelsoppa, askdricka, maskrosbröd eller lövspricksstuvning. Inte heller tror jag att jag kommer att följa författarens råd att sluta föra en kamp mot ogräsen i trädgården och istället äta upp dem! Däremot kommer boken, med sin kulturhistoria, att ge mig ytterligare en dimension till sommarens naturupplevelser.” ( Gudrun Winfridsson i Utblick Folkhälsa, 3-2004)