Stäng

Ekberg & Forsberg

Mitt på Öland i den lilla radbyn Gillsättra skördas ekologisk raps på vackert gyllengula fält av familjen Johansson. Vi på Ekberg & Forsberg pressar vår jungfruliga olja skonsamt ur gårdens ekologiska rapsfrön. Droppe för droppe, under låg temperatur behåller den alla unika smaker, hälsosamma vitaminer, näringsämnen samt Omega 3 och Omega 6. Smaken är mild, nötig och har inslag av sommarängens alla örter på soliga Öland. Eftersom rapsoljan tål höga temperaturer är den perfekt till all matlagning och bakning. Den är också god som dressing i sallad eller att doppa brödet i. Rapsolja är det nya moderna medvetna kökets olja. Allt fler stjärnkockar, som Karin Fransson, använder rapsolja i sin matlagning.
Vi som producerar den öländska rapsoljan är Lasse Forsberg, välkänd krögare, och Sven Ekberg, matskribent, radioprofil och kokboksförfattare.



Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 SEK
Till kassan
1.000 SEK kvar till fri frakt