Det stora fågeläventyret

Under vårvintern rullar SVT:s storsatsning Det Stora Fågeläventyret igång. Programmet där rutinerade fågelskådare tävlar tillsammans med folkkära kändisar i just fågelskådning. Programmet har premiär 21 februari i SVT1 och kommer sändas i 8 avsnitt 20:00 på tisdagar

Aldrig har väl intresset för fåglar och fågelskådning varit så i ropet som just nu! Fågelskådningen är utan tvekan en av Sveriges snabbast växande hobbys och kan närmast liknas vid en folkrörelse. Kanske är det inte så konstigt att vi nu, i dagens stressiga samhälle, allt mer söker oss ut i naturen för återhämtning och rekreation. För fåglarna tar inte hänsyn till vem vi är, hur vi mår eller vad som hänt i våra liv. De kräver ingenting tillbaka. De bara finns där och skänker glädje, spänning och fascination! Det är, om man önskar, en social och okomplicerad hobby och ett bra sätt att träffa likasinnade och få vänner för livet.

Fåglar finns överallt! I staden, på landet, till havs och till skogs och man kan ägna sig åt fågelskådning var man än befinner sig i världen. Det enda man behöver är en kikare.

Välmeriterade superornitologer
De flesta av ”superornitologerna” i Det Stora Fågeläventyret är våra goda vänner och trogna kunder hos Naturbokhandeln. Frida Johnsson har under många år varit en mycket omtyckt säljare i butiken. Niklas Aronsson är redaktör för Vår Fågelvärld, en mycket uppskattad tidning som med sex nummer per år ges ut av vår ägare BirdLife Sverige. Pav Johnsson är känd från TV och radio och är här på Öland en känd skådarprofil. Han har dessutom skrivit böcker som givetvis finns i vårt sortiment.  Detta är bara några exempel och vi är verkligen stolta över att de medverkar i programmet och gör reklam för det fantastiska intresse som fågelskådning är.

Kanske sitter just du och tänker att du skulle vilja börja titta på fåglar? Eller vill du bara lära dig mer om dem? Det behöver inte kosta jättesummor och du väljer själv vilken nivå du vill lägga dig på! Vi på Naturbokhandeln har all litteratur en naturälskare kan tänkas behöva och både handkikare och tubkikare i alla prisklasser. Vi som jobbar på Naturbokhandeln brinner för fåglar och fågelskådning och vi har som främsta fokus att ge våra kunder de bästa förutsättningarna för att få fantastiska fågelmöten och fina naturupplevelser.

Tycker du att det verkar spännande med fågelskådning och vill prova på? Tveka inte att kontakta oss

 

 

Allt du behöver för att uppleva ett fågeläventyr hittar du här! (TRYCK)

Du bidrar till fågelskydd genom att handla av oss

ÖPPETTIDER I BUTIK

Butikerna

Stenåsa (fullsortiment)
Se under fliken OM OSS högst upp på sidan.

Ottenby (anpassat utbud)
Stängd för säsongen!

Serveringen

Stängd för säsongen!

Behöver du hjälp?

Telefon: 0485-44440

Måndag - fredag 9:00 - 16:00

Mejl: info@naturbokhandeln.se

Vet du inte vilken kikare eller bok du ska välja, eller hur din nyinköpta fågelmatare ska placeras?

Vi hjälper dig med tips och goda råd!

 

 

Instagram

Stäng