I sin sjunde bok, Blomstermat, tipsar Peter Streijffert om blommorna som passar för mat och dryck.
Många fler blommor än du tror är ätbara och kan användas på allehanda sätt; som prydnad, ingrediens, garnering eller krydda. Vi äter ju inte bara med munnen utan också med ögonen så blommor kan göra underverk för upplevelsen av maten! Dessutom är de bra för våra pollinatörer. Så dekorera dina bakverk, drinkar och sallader med ätbara blommor som rosor, anisisop, syrener och lavendel. Upptäck nya smaksättare. Styvmorsviol har en smak som påminner om mint, fänkålsblommor smakar anis, lavendel har en mer parfymig touch, fläderblommor smakar superfräsch fruktighet och penséer har en örtig ton.
Blåklint, gurkört, rosor och viol passar extra bra att kandera. Du kan göra maskrosvin, fläderbubbel, hibiskuste eller pelargonlikör. Myskmadra kan bli till en underbar vitvinssås. När åt du det senast? Upptäck naturens skafferi, odla de välsmakande blommorna och ge dig ut på jakt bland sommarängarna!
Produktinformation
Författare: Peter Streijffert
Formgivare: Eva Karlsson
Fotograf: Lasse Hallström
Upplaga: 1
ISBN: 9789189205581
Språk: Svenska
Vikt: 551 gram
Utgiven: 2023
Förlag: Blue Publishing
Antal sidor: 172