Hft, 128 s, 19,5x19,5 cm.
2:a upplagan 2012
Svampplockning är en mycket uppskattad och populär hobby bland oss nordbor. Varje svampsäsong lockasvi till skogen med näsan i marken och korgen dinglande på armen, antingen för att vi väljer att njuta av tystnaden i vår ensamhet eller som tillfälle till en familjeutflykt.
Men vad gör vi sedan med våra korgar fulla av svamp, när förra säsongens torkade svampar fortfarandeträngs i glasburkar i skafferiet? Vi behöver råd och inspiration för att laga svamp, och här är boken som alla svampälskare längtar efter!
2001 gav Norstedts ut Svampkokboken av svamparnas mästare, Pelle Holmberg, tillsammans med sin fru Ingrid och deras goda vän och kock Dieter Endom. Boken blev en storsäljare och nu släpps den i en reviderad upplaga där mer än hälften av recepten är nya och samtliga bilder omtagna av Susanne Hallman,fotografen till Lax, till vardag och lyx. Svamp är en delikatess, en smakförhöjare utan dess like!Som tilltugg, förrätt eller huvudrätt, till fisk, kött eller fågel - här är boken som i ett femtiotal recept visar oss vägen till både klasiska och nytänkande rätter med både vilda svampar och köpesvamp som grund. Du får lära dig hur olika svampar passar bäst med varandra eller med olika tillbehör.Att svamp dessutom är hälsosam, fiberrik, och fri från både socker och kolhydrater gör den till denperfekta ingrediensen i alla moderna kök. En grundkurs i rensning, frysning och torkning tillkommerpå köpet.